HZV verdient na winst 5-9

Tekst Marco de Laat

Op het eerste gezicht zag de wedstrijd er gelijkwaardig uit, maar al snel nam HZV afstand van Vrone de rode lantarendrager uit St Pancras die nu officieel gedegradeerd is, of komt er nog een Houdini act ? Ook lelijke wedstrijden moet je winnen om je doel uiteindelijk te kunnen bereiken. In het 1e bedrijf was de stand 1-5 en de wedstrijd dan ook al gespeeld. Voor HZV wederom een leermoment, je kan niet verslappen op dit niveau, het aloude concept van scherp blijven, focus op en aan de bal, alsmede het positiespel, het dient tot aan het laatste fluitsignaal collectief  uitgevoerd te worden.
De uiteindelijke stand van 5-9 geeft dit dan ook aan, maar desalniettemin zijn de punten mee terug genomen naar Heiloo en staan we zowaar op de 3e plek, wel met een wedstrijd meer gespeeld. HZV zal dit seizoen verder trachten als scherprechter de koplopers het nog  moeilijk te gaan maken ,zodat men waardig dit seizoen kan afsluiten.
Goed nieuws is dat Coach Ronny Backer geslaagd is voor  Oefenmeester 3, waardoor we nu officieel een bevoegd persoon aan het roer hebben staan bij ons vlaggenschip. HZV kan lekker vrijuit spelen de aankomende 3 wedstrijden en met de wetenschap dat enkele spelers zijn benaderd door de KNVB is dit een geruststellende gedachte, die prima past in het beleidsplan voor de toekomst richting wellicht de eerste divisie!

Topscoorders HZV

Mats de Zeeuw 3 x
Melle Kruit 2 x
Ruben Bugter 2 x
Dauwe Postma 1x
Tim van Gelder 1 x

De eerstvolgende wedstrijd is thuis in Sporthal Het Vennewater tegen Scagha’66 op Vrijdag 24 Maart ,aanvang 21.05

You may also like...